Gelle po triumfe v K2 na 600 m:"V závere sme ich prevalcovali"

20.05.2012 Celý región

Poznaň 20. mája (TASR) - Slovenský dvojkajak v zložení Peter Gelle, Erik Vlček triumfoval vo finále K2 na 500 m na podujatí Svetového pohára v Poznani. Úradujúci majstri sveta na kilometri zvíťazili na polovičnej trati suverénnym spôsobom s takmer sekundovým náskokom pred bieloruským tandemom Raman Piatrušenka, Vadzim Machnev. Gelle s Vlčekom boli po úvodnej 250-ke na tretej priečke, potom však vystupňovali tempo a vďaka skvelému finišu získali zlato. Ženský dvojkajak s posádkou Ivana Kmeťová, Martina Kohlová skončil v A-finále na 500 m ôsmy.

Gelle po triumfe na päťstovke v Poznani žiaril spokojnosťou. "Išlo sa nám s Erikom veľmi dobre, cítili sme sa v pohode. Nasadili sme svoje tempo, ktoré nám vyhovovalo. Vedel som, že tí, čo to hneď po štarte napália, nevydržia celý čas. Po 250-ke sme sa začali na súperov doťahovať a v závere sme ich úplne prevalcovali," povedal pre TASR Gelle, ktorý si cení aj štvrté miesto zo sobotňajšieho finále na olympijskom kilometri. "Na 1000 m nemáme ešte natoľko zjazdené stredné tempo, no bolo to výborné. Pred nami skončili Portugalci a Španieli, ktorí sa pripravovali na dodatkovú olympijskú kvalifikáciu a boli v top forme. Prekvapili ma víťazní Nemci Hollstein s Ihlem, išli veľmi dobre. Pred londýnskou olympiádou absolvujeme už iba ME v Záhrebe. Verím, že sa nám za tie tri mesiace podarí vyšpičkovať formu," dodal Gelle.

výsledky finále K2 mužov na 500 m:

1. Peter GELLE, Erik VLČEK (SR) 1:35,307, 2. Rama Piatrušenka, Vadzim Machnev (Rus.) 1:36,183, 3. Dušako Stanojevič, Dejan Pajič (Srb.) 1:36,211
 

Vyberte región